Jste zde:   HomeNovinkyLicence a pojištění
cs en de
Vytvořeno 21. leden 2012 | Aktualizováno 21. 1. 2012 10:33 | Napsal Richard Gironi | Zobrazeno: 9003 x
Vytisknout

 

Vzhledem k tomu, že loni jeden jezdec vyjel do zahraničí na závody bez pojištění i když podpisem na žádosti o licenci stvrdil, že pojištění má a následně po zranění, jehož léčení na místě a všechno další vyšlo na nesmysly, které si musel sám zaplatit nemaje pojištění, ale i proto, že přišlo díky tomu i upozornění z FIM rozhodla se FMS AČR pro letošek ke změně ohledně pojištění jezdců. A tak vznikl dokument, který jste již mohli zachytit. V něm se říká, že jezdci musí k žádosti o licenci přiložit kopii pojistky. Po dalším zjišťování jak se věci mají je momentální situace následující.

K žádostem o národní licenci se nemusí dokládat nic, nadále jezdec svým podpisem stvrzuje, že pojistku si sjednal. Pokud však bude mít zájem, bude si moci za 280,- na celý rok sjednat pojištění prostřednictvím FMS AČR.

K žádostem o mezinárodní licenci je nutno dodat kopii pojistné smlouvy o úrazovém pojištění jezdce. V případě že jezdec takovou pojistku nemá, bude moci prostřednictvím FMS AČR uzavřít celoroční pojistku za cca 820,- Kč.

Podrobnosti o pojištění čtěte zde.

Uvedené pojištění není náhradou onoho pojištění placeného spolu s vkladem do závodu ve výši 100,- Kč na závod. Pojištění placené na závodech kryje škody způsobené třetím osobám, tedy např. pokud vyletí jezdec s motorkou mezi diváky, atd.

 

| + -

Diváci

Klub Supermoto.cz