Jste zde:   HomeNovinkyVzhůru do druhé poloviny
cs en de
Vytvořeno 2. srpen 2012 | Aktualizováno 2. 8. 2012 11:06 | Napsal Richard Gironi | Zobrazeno: 9286 x
Vytisknout

 

Polovina seriálu Mogul Supermoto 2012 je úspěšně za námi a nyní se na dva závody přesune celý seriál mezinárodního mistrovství České republiky do Písku. Zde v areálu závodiště na Hradišti kdysi supermoto v Čechách zažívalo svoje zrození. Nyní se sem každý rok vrací za podpory široké divácké kulisy. Letošní rok je ve znamení nově zbudovaného depa pro závodníky a tak bude i pro diváky snazší se podívat na závodní stroje jednotlivých jezdců. Jsme za polovinou a po téměř přesně měsíci co jsme vyhlásili vítěze ve Vyškově a zamíchali lehce průběžným pořadím seriálu se opět stavíme na startovní rošt ve všech třídách a kategoriích.

Bodové rozdíly stále nejsou nijak zásadní a tak na titul mezinárodního mistra republiky si stále může šáhnout až pětice závodníků. Nejvíce našlápnuto má Vít Janoušek se 128 body, jen šest bodů na něj ztrácí Milan Sitnianský junior. Dvacet bodů pak Lukáš Ducháček z 2Wheel sport racing teamu. Bez nadějí pak není ani čerstvý motardista Jindra Hrabica, či Erik Provazník z Region racing teamu, který ještě loni jezdil v kategorii S2. Malý bodový rozdíl je i mezi dvojicí v čele tabulky kategorie S2. Konkrétně mezi Liborem Machátem a Janem Drkošem jsou jen dva body a je to boj uvnitř jednoho týmu 2Wheel sport racing team. Jan Kašparec pak ztrácí 26 bodů a to je už o jednu rozjížďku. Nicméně za ním se odehrává naopak bodová shoda mezi Janem Markem a Lukášem Matěnou a oba ztrácí jen šest bodů na Kašparce. Tedy jméno na třetí místo na konci sezony je stále nejisté. Na start se v Písku postaví i pitbiky, kterým vévodí Adam Bajer z Hardbike racing teamu a i kdyby do Písku nepřijel, tak ho Jirka Hůla akorát tak dohoní a budou nastejno. Padesát bodů je prostě pěkný náskok. Malá kola jsou čím dál jasnější, za to ta velká jsou pěkně zamíchaná a ještě je čeká malá změna, kdy Patrik Riegl jezdící na malých kolech bude muset tuto kategorii MX Cupu opustit a začít jezdit kde patří. MX Cup je totiž takovou líhní a každý kdo chce supermoto zkusit je nejdříve na chvíli uložen právě zde. Kdo se úspěšně vylíhne musí si po několika závodech najít to svoje území a nechat bojovat závodníky na velkých kolech mezi sebou, tak aby měli všichni stejné podmínky. Velká kola jezdí zároveň s Veterány a je na čele Milan Sitnianský starší. Na paty mu šlape Roman Majer a Pavel Provazník, otec zmíněného Erika Provazníka. A tak zatímco mladý Milánek je druhý a otec první, u Provazníků je to opačně. Erik je průběžně pátý a otec třetí. Nakonec i když jezdí hned druzí nám vyšli čtyřkolky. Dlouholetý patron Vláďa Bouška letos sehnal dostatek vyrovnaných borců a tak je po letech na čtyřkolky hezké podívání. Sice už to není plné startovní pole, ale i tak jsou k vidění krásné souboje na mohutných strojích. Tabulku vede Mirek Stupka, následující Petrem Polákem a Milanem Piskáčkem.

Tím jsme vyčerpali představení všech předních příček, ale supermoto je sport jako každý jiný a tak není jen o těch vepředu, ale i o bojích o desáté či dvacáté místo. Stejně tak ti o kterých jsem nyní napsal mohou již v neděli být sesazeni někým jiným. Závod v Písku bude jistě lehce bit tím, že se zároveň v Londýně koná letní Olympiáda a možná i tím, že v Lokti se jede motokrosové mistrovství světa. Nicméně pokud vás ani jedno nezajímá, či hledáte něco nového, neváhejte a přijďte či přijeďte do Písku Hradiště na okruh a pokochejte se nádhernými stroji a skvělými výkony jezdců. Pokud vše vyjde bude v polední pauze možnost svést se v buggy a tak nebude chybět ani přímý adrenalinový zážitek.

| + -

Diváci

Klub Supermoto.cz