Jste zde:   HomeNovinkyPísecký report
cs en de
Vytvořeno 8. srpen 2012 | Aktualizováno 8. 8. 2012 0:33 | Napsal Richard Gironi | Zobrazeno: 10017 x
Vytisknout

 

Šestým závodem pokračoval seriál Mogul Supermoto 2012 mezinárodní mistrovství České republiky. Tentokráte se motory rozburáceli v jihočeském Písku a ještě jednou se sem v září vrátí před posledním závodem v Sosnové. V sobotu se přes závodní dráhu na Hradišti přehnali nejen mraky, ale i vydatný déšť, který sice zahnal z tréninku některé závodníky do depa, ale nic neubral na připravenosti tratě pro nedělní souboje. V neděli začal den slunečně a i tak skončil. Jedinou šmouhou na obloze byl v tréninku pád Jindry Hrabicy, ale odneslo to jen jeho už poněkolikáté zraněné rameno a na další závod bude již v pořádku. Tato příhoda byla také důvodem předčasně skončené kvalifikace v prestižní třídě S1. A když už jsme u toho nejlepšího pojďme se podívat na závod této nejvyšší třídy podrobněji.

IMG 7922

S1 No. „118 Cup“

To že se v Písku jezdí okruh pod minutu není nic nového. Rekord trati je 0:55.781, který loni ustanovil Tomáš Trávníček, ten se letos smutně koukal jen jako divák a to převážně z důvodů ekonomických. A tak o nejlepší čas se v kvalifikaci rvali hlavně Vít Janoušek a Milan Sitnianský mladší. Nakonec o 0.325 sekundy zajel rychleji kolo druhý zmíněný a urval tak pole position. Ač tedy z prvního fleku v první jízdě se Milanovi nezadařilo při startu a hned od začátku sledoval záda Víti Janouška. Ač se snažil jak to šlo, na čelo se nedostal. Podobná situace panovala i za jejich zády. Třetí Petr Záruba, čtvrtý Erik Provazník. Až o páté místo svedl boj Petr Pinc s Lukášem Ducháčkem, ale Petr na posledních metrech opět ztratil a skončil šestý. Druhá jízda byla v čele podobně „nudná“, ovšem opačně. Milan první, Víťa druhý a tak Milan bral celkové vítězství, ale průběžně stále na Víťu ztrácí 4 body. Dlouho třetí byl Radim Vavřík a depo ho hlasitě podporovalo, nakonec ale podlehl nejdříve Erikovi Provazníkovi, pak Petrovi Zárubovi a nakonec ještě Lukáši Ducháčkovi a i Petrovi Pincovi. Celkově jak již bylo řečeno tedy Sitnianský, Janoušek a do třetice Erik Provazník.

IMG 7257

S2

V kategorii S2 kraloval tým 2Wheel Sport Racing team a to v zastoupení Honzy Drkoše, který dvakrát zvítězil a Radka Sokola, který kombinací třetího a druhého místa obsadil místo hned za Honzou. Pro Honzu nebylo vítězství úplně jednoduché. V první jízdě musel najít skulinu vedle Aleše Cikánka, který měl vynikající start, ale předtím ještě musel předjet Libora Macháta a Jana Kašparce. Ve druhé pak došlo k tahanici o prvenství s týmovým kolegou Radkem Sokolem. Nakonec ale z toho bylo první a druhé místo pro tým a zmíněný Jan Kašparec skončil třetí. Za ním pak v první jízdě se volně propadající Aleš Cikánek.

IMG 7668

S3 Pitbike

Dalo by se říci, že jako obvykle vyhrál Adam Bajer, ale bylo by to nefér k ostatním jezdcům této kategorie, kterých se na startu sešlo celkem osm. A tak vězte, že dvakrát druhý byl Petr Marek a třetí místo si doublem pojistil Jirka Vosáhlo.

 

S3 MX Cup a Veterán Cup 40+

Zatímco velkých kol se sešlo nejvíce za sezonu, tak Veteráni vyhlásili prázdniny a sjeli se pouze čtyři. A tak Milan Sitnianský, Pavel Provazník, Miroslav Svoboda a Vít Kramář sice bojovali o vítězství, ale body do seriálu nepřipisovali. A ono zmíněné vítězství připsal Milan Sitnianský. Pavel Provazník, dvakrát druhý a dvakrát třetí byl Vít Kramář. Nicméně díky společným jízdám s MX Cupem to že byli Veteráni pouze čtyři vůbec nevadilo. Petr Bulík, který letos je spíše k vidění na Buksa / Ados motokrosu se s nikým moc nepáral a dojel si pro dvojité vítězství. Nestačil mu ani Daniel Kička, který by ho sice dříve v motokrosu pojezdil, ale v supermotu je přeci jen nováčkem a na Bulíka nestačil. Třetího jim pak do party na stupních vítězů dělal Jan Berger.

IMG 7709

S4 Quad

Množstvím jezdců překvapili i čtyřkolky. Doby kdy jezdili na český mistrák polští a maďarští jezdci se po příchodu ekonomické krize těžko vrátí, ale sedm čtyřkolek na startu je slušný počet. A pryč jsou i doby, kdy byl vítěz jasný a jezdci soutěžili spíše sami se sebou než mezi sebou. Jezdecká úroveň se srovnala, počet zvedl a zajímavé závody jsou na světě. I přesto všechno pokud Petrovi Polákovi šlape technika jede na vítězství. Domácí Vláďa Bouška, který stojí za tím, že čtyřkolková kategorie v supermotu stále žije pak dojel dvakrát pro druhé místo, snažil se o víc, ale nevyšlo to. Průběžně vedoucí jezdec Miroslav Stupka kombinací čtvrtého a třetího místa vedení udržel a na stupních vítězů doplňoval již zmíněnou dvojici.

 

Závod poznamenal letní prázdninový termín, kdy několik jezdců ohlásilo dovolenou a stejně tak i divácká účast byla slabší než v minulých letech. Bohužel počet víkendů vhodných pro závodění je omezený a kapacity okruhů v Čechách a na Moravě také. V kvalifikacích opět pozlobila časomíra a je velice těžké pochopit jak časoměrná skupina s takovými zkušenostmi může mít stále dokola problémy s technikou. Pro příští sezonu se chystají v této oblasti změny a doufáme, že to přispěje nejen k odstranění problémů, ale i k celkovému zlepšení.

 

Další závod jak již bylo v počátku článku zmíněno se pojede opět v Písku Hradišti počátkem září, konkrétně 9.9.2012.

ct4-sport

Záznam ze závodu v Písku bude vysílán po skončení LOH v Londýně a to 15.8. v exkluzívním čase v 18:40 dále pak tentýž den večer v 23:40 a pak hned 16.8. ve 13:10 a následně ještě 19.8. v 17:10 a 20.8. opět v super čase v 19:20. A tak neváhejte zapněte si televizi na kanále ČT4 Sport a sledujte záznam z Písku. Čím víc se nás bude dívat, tím větší je šance v pokračování těchto záznamů pro příští rok.

 

| + -

Diváci

Klub Supermoto.cz