Jste zde:   HomeNovinkyMistrovství světa se vrací do Čech
cs en de
Vytvořeno 25. září 2012 | Aktualizováno 25. 9. 2012 10:48 | Napsal Richard Gironi | Zobrazeno: 9892 x
Vytisknout

Po sedmi letech se vrací Mistrovství světa Supermoto do České republiky. V letošní sezoně se podařilo českým jezdcům ukázat supermotovému světu, že umí. Petr Vorlíček zopakoval po letech svůj úspěch v Mistrovství Evropy a přivezl si domů již podruhé titul Mistra Evropy. Pavel Kejmar pro změnu získal titul Mistra Německa a v Mistrovství světa dojel celkově sedmý. Vorlíček, který si zkusil MS na posledním závodě ve francouzském Carole, zde skončil celkově čtvrtý. Na stejném místě si oťukával závody nejvyšší kategorie i další z trojice reprezentantů na Družstva národů Tomáš Trávníček. Jeho celkové 12. místo s jednou nedokončenou jízdou a kombinací osmého a šestého místa je vynikající. Na doplnění je nutno říci, že nedokončená jízda byla výsledkem nezaviněné kolize s Bartolinim, který se následně v depu Tomášovi přišel omluvit. Výsledky českých reprezentantů naznačili všem ostatním, že se v portugalském Portimau mají čeho obávat. V jedné z finálových jízd zaujali dokonce celou druhou řadu a před nimi byl už jen současný mistr světa Thomas Chareyre. Zbylí tři jezdci Adrien Chareyre, Mauno Hermunen a Max Verderosa, ale na SmoN nestartují.

Kopie z IMG 1640

Za 14dní se tedy v portugalském Portimau ukáže, zda papírově favorizované české družstvo dosáhne na metu nejvyšší a přidá k dílčím úspěchům i úspěch týmový. Pro příští rok se tak na domácí půdě při startu Mistrovství světa postaví vedle sebe pravděpodobně hned tři čeští jezdci. Jistý má start Petr Vorlíček jezdící za anglický tým SHR. O pokračování v oťukávání uvažuje Tomáš Trávníček z týmu Hardbike a o pokračování v seriálu MS samozřejmě uvažuje Pavel Kejmar.

Abychom však nezapomněli na domácí šampionát Mogul Supermoto 2012, který o víkendu v Sosnové vstoupí do finále. Rozhodne se o tom, zda Mistrem republiky bude Milan Sitnianský či Vít Janoušek, stejně jako buď Jan Drkoš potvrdí svoje vedení v kategorii S2 či ho na poslední chvíli předstihne Libor Machát, i když ztrácí více jak 30 bodů. Vstup na poslední závod Mogul Supermoto 2012 v Sosnové je o víkendu ZDARMA !

V otázce mistrů se může o víkendu stát cokoliv, co se stane ale určitě je MISTROVSTVÍ SVĚTA SUPERMOTO V ČESKU !

 

Poznámka pro jezdce do Sosnové: Nájezd v pátek je možný po 16:00. Bohužel tréninky nejsou v pátek možné, vzhledem ke konání komerční akce. Tréninky klasicky v sobotu od 9:00 do 17:00.

| + -

Diváci

Klub Supermoto.cz